Prestop®mix

Prestop®mix on biologinen kasvinsuojeluaine, joka sisältää Gliocladium catenulatum J1446- sienen rihmastoa ja itiöitä. Se soveltuu käytettäväksi tunneleissa, avomaalla ja kasvihuoneissa.

Prestop®mix torjuu taimipoltetta ja juuristotauteja turvepohjaisilla kasvualustoilla. Lisäksi se torjuu harmaahometta ja muita marjoja tuhoavia sieniä pölyttäjien avulla levitettynä mansikalla ja vadelmalla. Pölyttäjien avulla levitettynä prestop®mix torjuu myös mm. omenan siemenkotamätää ja muita omenan varastotauteja.

Prestop®mix soveltuu integroituun ja biologiseen viljelyyn sekä luomutuotantoon. Prestop®mix sopii käytettäväksi yhtäaikaisesti torjuntaeliöiden kanssa. Kukinnan aikana käytetty Prestop®mix vaikuttaa myös varastointikestävyyteen.

Käyttö

Prestop®mix levitetään kasvustoon sekoittamalla suoraan kasvualustaan tai kasteluliuoksena. Vihanneksilla, salaateilla, yrteillä, ryhmä- ja ruukkukukilla sekä leikkokukilla PrestopMix-jauhetta sekoitetaan kasvualustaan  (50 g / 100 l turvetta) tai kasvualusta kastellaan istutuksen yhdeydessä (10 g /m2).

Mansikan ja vadelman harmaahomeen torjunnassa levitys tehdään kukinnan aikana pölyttäjien avulla. PrestopMix-jauheen levityksessä voi käyttää apuna esimerkiksi mehiläis- ja kimalaispesiin asennettavaa vektorilevitintä eli vekotinta. Vekottimen etuosaan laitetaan 5-10g kuivaa Prestop®mix-jauhetta aikaisin aamulla koko kukinnan ajan. Valmistetta kuluu n. 300-500 g/ha. Avomaalla PrestopMix-jauheen levitykseen tarvitaan 2 mehiläispesää / ha tai 6-9 kimalaispesää /ha. Kasvihuoneissa ja tunneleissa suositeltava kimalaispesien määrä PrestopMix-levityksiä varten on 1-2 pesää / 1000 m2.

Omenan siemenkotamädän ja varastotautien torjunnassa tulisi käyttää 2 vekottimella varustettua mehiläispesää tai 6-9 kimalaispesää / ha. Vekottimen etuosaan laitetaan 5-10 g kuivaa PrestopMix-jauhetta aikaisin aamulla koko kukinnan ajan. Valmistetta kuluu kukinnan aikana n. 300-500 g/ha.

Pakkauskoot ja säilytys

Prestop®mix-jauhetta on saatavilla 1kg ja 400 g pakkauksina. Avattu pakkaus tulisi sulkea tiiviisti ja avata vain kuivassa paikassa, jotta kosteus ei pääsisi paketin sisään. Suosittelemme säilyttämään Prestop mixin pakastimessa, kuitenkin viileämmässä kuin +5 astetta.

Prestop®mix käyttöturvallisuustiedote

Prestop Mix omenan siemenkotamädän biologiseen torjuntaan

Prestop Mix mansikka ja vadelma 2.2016

Prestop Mix jordgubbe och hallon 3.2016

Prestop Mix bekämpning av kärnhusröta på äpple

Prestop Mix myyntipäällyksen teksti

Lähde: Verdera Oy

Varmista kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Yhteystiedot

BIOTUS OY

Tiilenlyöjänkatu 5
30100 FORSSA

Ammattiviljelijät:
info(at)biotus.fi
Puh. 040 5703536
(Puhelun hinta määräytyy asiakkaan oman liittymäsopimuksen mukaan, ei lisämaksuja.)

Kotipuutarhurit (TarhurinApu):
050 309 0810
neuvonta(at)tarhurinapu.fi

Biotus Oy:n sivuston teksti ja kuvat
© Biotus Oy / valokuvaajat

Y-tunnus 1840555-9

Pääsääntöisesti olemme tavoitettavissa

maanantaista perjantaihin klo 8-16