Prestop®mix

Prestop®mix on biologinen kasvinsuojeluaine, joka sisältää Gliocladium catenulatum J1446- sienen rihmastoa ja itiöitä. Se soveltuu käytettäväksi tunneleissa, avomaalla ja kasvihuoneissa.

Prestop®mix torjuu taimipoltetta ja juuristotauteja turvepohjaisilla kasvualustoilla. Lisäksi se torjuu harmaahometta ja muita marjoja tuhoavia sieniä pölyttäjien avulla levitettynä mansikalla ja vadelmalla. Pölyttäjien avulla levitettynä prestop®mix torjuu myös mm. omenan siemenkotamätää ja muita omenan varastotauteja.

Prestop®mix soveltuu integroituun ja biologiseen viljelyyn sekä luomutuotantoon. Prestop®mix sopii käytettäväksi yhtäaikaisesti torjuntaeliöiden kanssa. Kukinnan aikana käytetty Prestop®mix vaikuttaa myös varastointikestävyyteen.

Käyttö

Prestop®mix levitetään kasvustoon sekoittamalla suoraan kasvualustaan tai kasteluliuoksena. Vihanneksilla, salaateilla, yrteillä, ryhmä- ja ruukkukukilla sekä leikkokukilla PrestopMix-jauhetta sekoitetaan kasvualustaan  (50 g / 100 l turvetta) tai kasvualusta kastellaan istutuksen yhdeydessä (10 g /m2).

Mansikan ja vadelman harmaahomeen torjunnassa levitys tehdään kukinnan aikana pölyttäjien avulla. PrestopMix-jauheen levityksessä voi käyttää apuna esimerkiksi mehiläis- ja kimalaispesiin asennettavaa vektorilevitintä eli vekotinta. Vekottimen etuosaan laitetaan 5-10g kuivaa Prestop®mix-jauhetta aikaisin aamulla koko kukinnan ajan. Valmistetta kuluu n. 300-500 g/ha. Avomaalla PrestopMix-jauheen levitykseen tarvitaan 2 mehiläispesää / ha tai 6-9 kimalaispesää /ha. Kasvihuoneissa ja tunneleissa suositeltava kimalaispesien määrä PrestopMix-levityksiä varten on 1-2 pesää / 1000 m2.

Omenan siemenkotamädän ja varastotautien torjunnassa tulisi käyttää 2 vekottimella varustettua mehiläispesää tai 6-9 kimalaispesää / ha. Vekottimen etuosaan laitetaan 5-10 g kuivaa PrestopMix-jauhetta aikaisin aamulla koko kukinnan ajan. Valmistetta kuluu kukinnan aikana n. 300-500 g/ha.

Pakkauskoot ja säilytys

Prestop®mix-jauhetta on saatavilla 1kg ja 400 g pakkauksina. Avattu pakkaus tulisi sulkea tiiviisti ja avata vain kuivassa paikassa, jotta kosteus ei pääsisi paketin sisään. Suosittelemme säilyttämään Prestop mixin pakastimessa, kuitenkin viileämmässä kuin +5 astetta.

Prestop®mix käyttöturvallisuustiedote

Prestop Mix omenan siemenkotamädän biologiseen torjuntaan

Prestop Mix mansikka ja vadelma 2.2016

Prestop Mix jordgubbe och hallon 3.2016

Prestop Mix bekämpning av kärnhusröta på äpple

Lähde: Verdera Oy

Varmista kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Yhteystiedot

BIOTUS OY

Tiilenlyöjänkatu 5
30100 FORSSA

Ammattiviljelijät:
Puh. 040 5703536
info(at)biotus.fi

Kotipuutarhurit (TarhurinApu):
050 309 0810
neuvonta(at)tarhurinapu.fi

Biotus Oy:n sivuston teksti ja kuvat
© Biotus Oy / valokuvaajat

Y-tunnus 1840555-9

Pääsääntöisesti olemme tavoitettavissa

maanantaista perjantaihin klo 8-16