LALSTIM™ OSMO (ent. Greenstim™)

LALSTIM™ OSMO on sokerijuurikkaasta eristettyä glysiinibetaiinia. Glysiinibetaiini on yhdiste, joka säätelee luontaisesti kasvin vesitaloutta ja stressinsietokykyä. LALSTIM™ OSMO-jauheella voidaan tehostaa yhteyttämistä sekä parantaa sadon määrää ja laatua, kun kasvuolosuhteet ovat epäsuotuisat ja vaihtelevat.

Perunalla LALSTIM™ OSMO lisää perunan tärkkelyspitoisuutta ja mukuloiden määrää, suojaa hallaa vastaan ja vähentää perunarupea. Vihanneksilla se edistää kasvua kuivuusstressin aikana ja varhaisviljelyssä, lisäksi se suojaa hallavaurioilta. Hedelmäpuilla ja marjakasveilla se suojaa hallavaurioilta kukinnan aikana (pakkanen korkeintaan -3 astetta, ei toimi kovemmassa pakkasessa). LALSTIM™OSMO -jauheella voidaan parantaa myös hedelmien varastointikestävyyttä ruiskuttamalla kasvusto 4 viikkoa ennen sadonkorjuuta. Salaatilla se toimii lehdenreunapoltetta vastaan.

Käyttö

LALSTIM™OSMO levitetään kasvustoon ruiskuttamalla lehvästöön Vesiliuoksena. Se imeytyy kasviin pintasolukon läpi. Jotta LALSTIM™OSMO -jauheesta saadaan kaikki hyöty irti, suositellaan kiinnitteen käyttöä. Sen teho säilyy kasvissa noin 3 viikon ajan, jonka jälkeen uusinta käsittely on suotavaa.

Hedelmäpuiden ja marjakasvien hallantorjunnassa kasvusto ruiskutetaan LALSTIM OSMO vesiseoksella viimeistään 24 h ennen hallanvaaraa. Sitä tarvitaan hedelmäpuilla 5-7 kg / ha ja marjakasveilla 2-4 kg/ha.

LALSTIM OSMOA voi käyttää hallantorjuntaan myös vihannesten varhaisviljelyssä. Kasvusto tulisi ruiskuttaa LALSTIM OSMO -vesiseoksella viimeistään 24 h ennen hallanvaaraa tai alhaisia lämpötiloja. LALSTIM OSMOA tarvitaan pienten taimien käsittelyyn 200 g /100 l vettä (2% liuos) ja avomaavihanneksille 2 kg/ha (vesimäärä 200-500 l/ha).

LALSTIM OSMOA voidaan ruiskuttaa yhdessä lehtilannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Pakkauskoot ja säilytys

LALSTIM™ OSMO säilytetään huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna. Tuotetta on saatavilla 2 kg pakkauksina.

Greenstim hedelmäpuut ja marjakasvit

Greenstim fruktträd och bärväxter

Greenstim™ käyttöturvallisuustiedote

Lähde: Verdera Oy

Varmista kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Yhteystiedot

BIOTUS OY

Tiilenlyöjänkatu 5
30100 FORSSA

Ammattiviljelijät:
info(at)biotus.fi
Puh. 040 5703536
(Puhelun hinta määräytyy asiakkaan oman liittymäsopimuksen mukaan, ei lisämaksuja.)

Kotipuutarhurit (TarhurinApu):
050 309 0810
neuvonta(at)tarhurinapu.fi

Biotus Oy:n sivuston teksti ja kuvat
© Biotus Oy / valokuvaajat

Y-tunnus 1840555-9

Pääsääntöisesti olemme tavoitettavissa

maanantaista perjantaihin klo 8-16