Rhizocell®

Rhizocell ® on hyötymikrobivalmiste, joka sisältää hiivauutetta sekä Bacillus IT45 -bakteeria. Bacillus IT45 on hyötymikrobi, joka edistää juurten ja koko kasvin kasvua. Hiivauute edistää viljelymaan biologista aktiivisuutta sekä tehostaa hyötymikrobien toimintaa.

Rhizocell®-jauheen avulla voidaan edistää juurten kasvua, parantaa kasvin stressinsietokykyä sekä suojata taudinaiheuttajilta. Lisäksi se parantaa kasvien ravinteidenottoa, erityisesti fosforin saatavuus paranee.

Rhizocell® soveltuu kasvun edistämiseen vihanneksilla, koristekasveilla sekä avomaan viljelyssä. Se on lannoiterekisteröity sekä luomuhyväksytty valmiste.

Käyttö

Rhizocell® voidaan levittää kasvustoon taimikasvatusvaiheessa kastelemalla lokerikkotaimet 40 g/1000 tainta ja ruukku- ja pottitaimet 200 g/1000 tainta. Rhizocell® voidaan sekoittaa myös kasvualustaan, jolloin sitä tarvitaan 200 g/ m3.

Avomaa vihanneksilla ja mansikalla käsittely tehdään istutusvaiheessa kastelemalla tai ruiskuttamalla Rhizocell -vesiseoksella 1 kg/ ha. Käsittely uusitaan noin 1 kuukauden välein. Käsittelyn voi tehdä myös tippukastelun kautta 1 % vesiseoksena.

Perunalla käsittely tehdään kasteluna tai ruiskutuksena (1 kg / ha) istutusvaiheessa istutusvakoon siemenperunan pintaan.

Rhizocell-jauhe liuotetaan ensin pieneen vesimäärään (esimerkiksi 1 kg /10–20 l), ja vasta kun seos on saatu tasalaatuiseksi, laimennetaan se lopulliseen käyttöväkevyyteen. Liuosta tulisi sekoittaa myös käytön aikana, jotta seos pysyy tasavahvuisena.

Pakkauskoot ja säilytys

Rhizocell® säilytetään huoneenlämmössä. Sitä on saatavilla 1 kg ja 5 kg pakkauksina.

RHIZOCELL PERUNAN VILJELYYN

Verderan käyttöohje Rhizocell

Rhicocell käyttöturvallisuustiedote

Lähde: Verdera Oy

Varmista kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Yhteystiedot

BIOTUS OY

Tiilenlyöjänkatu 5
30100 FORSSA

Ammattiviljelijät:
info(at)biotus.fi
Puh. 040 5703536
(Puhelun hinta määräytyy asiakkaan oman liittymäsopimuksen mukaan, ei lisämaksuja.)

Kotipuutarhurit (TarhurinApu):
050 309 0810
neuvonta(at)tarhurinapu.fi

Biotus Oy:n sivuston teksti ja kuvat
© Biotus Oy / valokuvaajat

Y-tunnus 1840555-9

Pääsääntöisesti olemme tavoitettavissa

maanantaista perjantaihin klo 8-16