Carbon Kick Booster

Carbon Kick® Booster on Suomessa virallisesti hyväksytty ja rekisteröity rypsiöljypohjainen valmiste vihannespunkkien ja härmäsienten torjuntaan. Booster sisältää rypsiöljyä, emulgaattoreita sekä triakontanolia. Sen käyttö on sallittua luomutuotannossa sekä pohjavesialueilla.

Käyttöohjeet

Käyttöväkevyys 0,5 – 2,0% (laimennus veteen). Toistuvassa käytössä öljyille herkät lajit ja lajikkeet saattavat pudottaa lehtiä tai muodostaa polttovioituksia lehtiin. Käsittelyjä kuumalla auringonpaisteella tulisi välttää.

Saatavilla olevat tuotteet:

  • Carbon Kick Booster 10 l
  • Baby Booster 0,5 l

Huomioita

Öljyille herkät lajit ja lajikkeet saattavat saada toistuvistä käsittelyistä polttovioituksia lehtiin. Myös lehtien putoaminen saattaa viitata liian vahvaan käyttöliuokseen tai liian usein toistettuihin käsittelyihin. Valmisteen käyttöä ei suositella kuumalla auringonpaisteella öljyn mahdollisesti aiheuttamien polttovioituksien ehkäisemiseksi. Valmisteen käyttö saattaa jättää kasvien lehdet ja hedelmät/marjat öljyyntyneiksi.

Carbon Kick® Booster sisältää: 90% rypsiöljyä, 10% emulgaattoreita. Triakontanolia. Täysin myrkytön valmiste (LD50-arvo yli 30.000 mg/kg), mutta ei kuitenkaan suositella ruoan valmistukseen.

Käyttökohteet

Vihannespunkkien ja härmän torjuntaan. Minor use-hyväksytty vadelmanäkämäpunkkien ja omenan kellastajapunkkien torjunnassa. Lehtilannoite ja kiinnite.

Vihannespunkkien torjunta
Vihannespunkkien torjunnassa käyttöliuos tulisi ruiskuttaa kauttaaltaan koko kasvustoon. Erityisesti lehtien alapinnat tulisi käsitellä, sillä vihannespunkit elävät pääosin lehtien alapinnoilla. Käsittelyn voi uusia viikoittain, mikäli torjuntaeliöitä ei ole samanaikaisesti käytössä ja kasvilaji kestää toistuvat käsittelyt. Carbon Kick® booster levitykset haittaavat torjuntaeliöiden toimintaa, joten booster tulisi ruiskuttaa kasvustoon ennen ansaripetopunkkien tai kalifornionpetopunkkien levitystä. Carbon Kick® boosterilla ei ole varoaikaa torjuntaeliöiden käytön suhteen, mutta kasvuston tulisi kuivahtaa booster-käsittelystä ennen petopunkkien levitystä. Carbon Kick® Booster laimennetaan 0,5 – 2% käyttöliuokseksi veteen (50-200 ml/10 litraa vettä).
Härmäsienten torjunta
Käyttöväkevyys härmäntorjunnassa on 0,5-2%. Valmista ruiskutusnestettä käytetään 0,5-2 l/1000m2. Kasvuston ruiskutus käyttöliuoksella kauttaaltaan. Käsittely uusintaan tarvittaessa. Käsittelyä suunniteltaessa kannattaa huomioida Carbon Kick® Boosterin vaikutus torjuntaeliöihin.
Vatunäkämäpunkkien torjunta

Carbon Kick® Booster  soveltuu vadelman vatunäkämäpunkkien torjuntaan (Minor use-hyväksytty).  Sopiva käyttöliuos keväällä ja syksyllä on 2-3% (laimennus veteen) ja kasvukaudella ennen kukinnan alkua 1-2%.  Kiinnitteen käyttöä suositellaan.

Ruiskutus varhain keväällä ennen silmujen avautumista ja myöhään syksyllä kasvuston tuleennuttua. Booster-käsittelyä ei kuitenkaan kannata tehdä pakkasyön uhatessa. Ruiskutuksen jälkeen tulisi olla sateetonta 2-3 päivää, jotta aine ehtii vaikuttaa. Käsittelyä ei suositella tehtäväksi kasvukauden aikana kirkkaassa auringonpaisteessa.

Omenankellastajapunkkien torjunta

Carbon Kick® Booster  soveltuu omenankellastajapunkin torjuntaan (Minor use-hyväksytty). Sopiva käyttöliuos on 1-2 % (laimennus veteen). Lehtien tulisi kastua käsittelyssä kauttaaltaan. Kiinnitteen käyttö on suositeltavaa.

Ruiskutus ennen kukintaa tai heti kukinnan jälkeen. Ruiskutus tulisi toistaa heinäkuun loppuun mennessä 1-2 kertaa.

Carbon Kick® Booster  ruiskutusta ei kannata tehdä kirkkaassa auringonpaisteessa. Avomaalla käytettäessä ruiskutuksen jälkeen tulisi olla 2-3 päivää sateetonta, jotta aine ehtii vaikuttaa.

Carbon kick booster käyttöturvallisuustiedote

Varmista kasvinsuojeluaineiden turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Yhteystiedot

BIOTUS OY

Tiilenlyöjänkatu 5
30100 FORSSA

Ammattiviljelijät:
info(at)biotus.fi
Puh. 040 5703536
(Puhelun hinta määräytyy asiakkaan oman liittymäsopimuksen mukaan, ei lisämaksuja.)

Kotipuutarhurit (TarhurinApu):
050 309 0810
neuvonta(at)tarhurinapu.fi

Biotus Oy:n sivuston teksti ja kuvat
© Biotus Oy / valokuvaajat

Y-tunnus 1840555-9

Pääsääntöisesti olemme tavoitettavissa

maanantaista perjantaihin klo 8-16